Viatge de Noces

Resum argumental

Ningú no resta indiferent davant els articles de Salvador Sostres al diari Avui. A "Viatge de Noces", primera incursió de Sostres en la literatura de viatges, ens ofereix un llibre diferent, imprevisible, apassionat. De la seva mà viatjarem per Singapur, Sydney, les illes Lizard (un dels passatges més hilarants del llibre), Los Angeles, Miami i Venècia. Barrejant descripcions de les ciutats i països que visita amb la seva visió irreductiblement catalanista de la situació política actual de Catalunya i del seu camí cap a la seva llibertat.

Més enllà del conegut polemista, a "Viatge de noces" apareix, definitivament, un gran escriptor

 

L'autor

Salvador Sostres és, probablement, l'articulista en català més llegit del país. Combatut i admirat, manté des de fa anys la seva secció a l´Avui, "Llir entre cards", impregnada sempre de la seva personal escriptura: Polemista, agitador, articulista convuls i radicalment nacionalista en combat permanent contra el provincialisme espanyol instal·lat a casa nostra. Un periodista compromès amb el seu temps i el seu país. També es pot llegir al seu blog, www.salvadorsostres.com. Ha publicat Escric molt bé, Ara sí que som plurals, Sóc Convergent: i què?, i Jo.

 

Fragment:

El compromís del matrimoni es basa, sobretot, en donar-li a l'altre la seguretat que algunes coses no les trencaràs mai, que hi haurà barreres que romandran per sempre increuades (...) Ja no és només el que tu vols. Són reflexions que abans no m'eren tan necessàries, la vida t'obliga a molt més, però et dóna també molt més a la vegada. D'una banda, la duresa de saber que no és un joc i, de l'altra, la fragilitat de tantes fibres, tensions i emocions que dos que viuen junts arriben a posar en contacte. D'una banda, la limitació de ja no decidir tu sol i, de l'altra, l'expansió infinita que et procura sempre el dolç, bon amor. D'una banda, el jo que has de domesticar, i, de l'altra, el jo que mai no havia conegut la superioritat de l'amor. La fascinant possibilitat de fer-la feliç i el terror de fer-li mal. Noves densitats, noves dimensions. L'amor t'obliga a repensar el món en clau de dos, i a saber trobar-hi el teu lloc"

"Uns quants dies fora de Catalunya m'han servit per estar-ne encara molt més segur del que ja ho estava: que cap culpa o causa del que ens passa hem de buscar-la en cap altre lloc que no sigui a casa, ni en ningú que no siguem nosaltres. Cadascú és responsable del seu destí, individualment i col·lectivament. (...) No hi ha pretext ni excusa ni culpa que sigui dels altres. Voluntat i destí són una sola cosa." (Copyright Salvador Sostres)

 

© a contra vent 2008