Estranya forma de vida

L'obra

"Em vaig adonar que la vivència de l’estranyesa es podia transformar –s’havia de transformar– en literatura, en música, en pintura, però mai en afectació ni en pornografia emocional. No crec, per exemple, que plorar en públic ens faci millors persones, ni contribueixi a res més que a socialitzar el nostre propi malestar, és a dir, a expandir-lo des de l’egoisme, la immaduresa i la irresponsabilitat. En canvi penso que tocar el llaüt de tretze ordres, observar el vol vertiginós dels falciots quan arriben a ciutat a mitjan mes de maig, menjar cargols a la partida de Butsènit, llegir amb insistència el rotund començament de l’Evangeli segons Sant Joan, submergir-se en l’arquitectura boja que hi ha als quadres de Giorgio de Chirico, explicar acudits inventats o tenir pietat dels desvalguts ens fa millors persones."

Així defineix el propi autor el llibre "Estranya forma de vida", que és una barreja de d’apunts personals, somnis, esquelets d’articles, converses, citacions de llibres, records imprecisos, i pinzellades sobre les coses que l’obsessionen (els instruments musicals, les curiositats geogràfiques, episodis històrics).

Un assaig original, divertit i memorable, pel que és probablement, el pensador català actual més brillant.

Amb aquest treball, Acontravent torna a endegar el seu projecte editorial.

 

L'autor:

Ferran Sáez Mateu, és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i professor titular a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull. Escriu habitualment al diari Ara i El Temps, i altres mitjans de comunicación.

Ha publicat, entre d’altres: "Els caníbals" de Michel de Montaigne. Traducció, estudi introductori i notes, Edicions de la ela geminada, Girona, 2015; Vides improbables, Acontravent, 2010, Dislocacions, Edicions 3 i 4, València, 1999. (Premi Joan Fuster d'assaig 1999) i El crepuscle de la democràcia, Edicions 62, Barcelona, 1999. (Premi Josep Vallverdú d'assaig 1998).

 

N'han dit:

"El millor assagista de la seva generació." Gregorio Luri

"La seva intel·ligència és quasi monstruosa." Pere Rovira

 

© a contra vent 2008