Rumors en guerra

L'obra

"M'he fet tips de repetir -en els més de trenta anys que faig de professor- que cal considerar clàssic un autor, un text, un tema o una idea que no perden la seva vigència per temps que passi. Doncs bé: el llibre que teniu davant s'ajusta fil per randa a aquest principi: si bé tracta uns fets esdevinguts molt a principis dels anys quaranta del segle passat, llegint el llibre de Marc Argemí, el pensament se us escaparà cada dos per tres cap a la realitat mediàtica i política que estem vivint aquests darrers anys al nostre país (...) Tinc el convenciment que el lector deRumors en guerra quedarà sorprès per la força dels fets que s'hi narren i per la profunditat de les reflexions que Marc Argemí en fa. I un cop llegit, feu-ho córrer...".

Del pròleg de Salvador Cardús

 

¿Què tenen, els rumors?

El rumor es difon molt ràpid, es creu, es transforma i arriba, fins i tot, a provocar fallides d'empreses o situacions de pànic. Els rumors han existit sempre i són una de les formes d'intercanvi comunicatiu més usuals entre persones. Són missatges que circulen a gran velocitat i que, ordinàriament, canvien de forma a mesura que van difonent-se. Han nodrit i continuen nodrint la fama de pobles i governants, d'artistes, de cantants i de tota persona pública, en temps de pau i en temps de guerra. Aquest llibre és un viatge a una experiència, la Segona Guerra Mundial, que permet estudiar el rumor per tots els costats.

 

L'autor:

Segons els documents, va néixer el 24 de novembre de 1979 a Sabadell, encara que els rumors diuen que ho va fer a la clínica Quirón de Barcelona. Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (2001), i doctor per aquest mateix centre (2012), amb una tesi doctoral sobre la credibilitat dels rumors i les notícies. És periodista, i actualment dirigeix Sibilare, consultora estratègica en rumors i credibilitat. També dóna algunes classes a la universitat. Ha treballat en agència i en premsa escrita. Durant els darrers anys s'ha dedicat a la comunicació institucional, tant en la faceta d'assessor com desenvolupant tasques de cap de premsa per la Prelatura de l'Opus Dei, de l'Església Catòlica. Més detalls al seu perfil de Linkedin. Si teniu rumors que compartir, podeu fer-ho escrivint-lo a granrumor@gmail.com.

 

© a contra vent 2008