Cartes Ianquis

L'obra

Cartes ianquis. Un passeig sense servituds per Catalunya i el món és un llibre d'assaig polític i cultural on el professor Carles Boix, catedràtic de la Universitat de Princeton, s'encara amb els reptes més crítics del nostre país en el tombant del segle XXI. I ho fa amb la intenció de resistir i combatre "els grans enemics interiors i exteriors" del món actual: "aquells individus i cultures que han estat incapaços d'abraçar la modernitat; el totalitarisme de les utopies d'esquerra i de dreta, i la covardia de tots aquells que prefereixen contemporitzar a canvi de rebre el seu petit subsidi de part del patró públic o privat de torn".

Amb una prosa àgil, lúcida, neta i sovint irònica, Boix analitza el problema de la llibertat, els fonaments d'una economia pròspera, Catalunya i Amèrica, amb una perspectiva radicalment lliure, documentada i solvent.

 

L'autor:

Carles Boix va estudiar dret i història a la Universitat de Barcelona però viu des de fa més de vint anys als Estats Units, on va doctorar-se a la Universitat de Harvard. Professor de les universitats d'Ohio, Chicago i, actualment, Princeton, una de les més prestigioses del món, la seva recerca l'ha convertit en un dels intel·lectuals i estudiosos de referència d'economia política i teoria de la democràcia del món. És membre de l'American Academy of Arts & Sciences, entitat fundada el 1790.

 

N'han dit:

"Els escrits d'en Carles Boix són una lliçó de navegació." (Joan Oliver)

 

© a contra vent 2008