HONORABLES. Cartes a la pàtria perduda

L’obra

Manuel Carrasco i Formiguera, Ferran Soldevila, Enric Prat de la Riba, Josep Trueta, Josep Pla, Amadeu Hurtado, Rafael Patxot, Pau Casals, Carles Pi i Sunyer, Just Cabot, Pompeu Fabra, Pau Romeva, Josep Maria Folch i Torres, Lluís Nicolau d'Olwer, Eugeni Xammar, Antoni Rovira i Virgili, Josep Maria Trias i Peitx, Joan Coromines, Francesc Cambó i Francesc Macià. Aquests són els vint noms als quals s'adrecen aquestes “cartes a la pàtria perduda”.

Amb una prosa apassionada i un enfocament contemporani, HONORABLES reivindica el patriotisme d'una generació que va alçar-se per construir un país més culte i més civilitzat, que la guerra del desastre nacional va destruir.

L'autor

Quim Torra (Blanes, 1962), és llicenciat en dret i editor. Ha publicat Ganivetades suïsses (2007) i Periodisme? Permetin! La vida i els articles d'Eugeni Xammar (2008). Va guanyar el premi d'assaig Carles Rahola 2009 amb Viatge involuntari a la Catalunya impossible. Ha editat nombrosos llibres sobre periodisme, l'exili, el franquisme i la censura.

 

 

© a contra vent 2008