Momssen

El llibre

Robert Momssen és un advocat que no creu en la justícia. Amoral, cínic, brutal, egòlatra, i cruel. Però també delirant i ingenu. El seu menyspreu pel món és proporcional a la seva passió per esdevenir escriptor. Momssen és un descendent directe d’Stendhal i farà el que calgui perquè el seu talent sigui reconegut. Assassinat, corrupció, violació, segrest, i sexe, emplenen les pàgines d’aquesta novel·la àcida que desborda humor negre i ironia.

“Momssen” té com a escenari el crim organitzat rus, el blanqueig de capitals, les mentides sobre el terrorisme islamista i la corrupció política. Però per sobre de tot hi plana la crua soledat de l’individu i la rialla inquietant de l’espectador de la seva pròpia farsa.

Un fragment

“Quan comenceu a llegir aquestes pàgines potser us preguntareu sobre els motius que em porten a explicar la meva vida sobre el paper. M’ha semblat necessari aturar-vos un moment, així també m’aturo jo. Els vostres herois segur que us han estat donats, què dic donats, venuts al preu més car possible. Ningú cerca veritablement els seus herois. Cada època té els seus. Em sap greu per vosaltres si els herois del vostre temps us representen, però no us perdonaria mai que els veneréssiu. Si és així, no seguiu llegint aquest llibre. Si no l’heu tancat, el llibreter encara us el bescanviarà per algun èxit indiscutible, però si no patiu devoció ni fervor per res, deixeu que m’expliqui breument. Jo sóc un artista.”

 

L'autor

Jaume Puig (Blanes, 1962). Advocat. Patró fundador de la Fundació Àngel Planells. Músic de cobla durant deu anys (1969-1979). Ha publicat relats breus (Contes d'advocats, La catosfera literària) i ha col.laborat a la revista literària El llop ferotge.

 

© a contra vent 2008