El dia que David Niven va venir a esmorzar al Paral·lel

El llibre

Barcelona, anys seixanta. La dictadura continua, implacable, però comencen a albirar-se alguns senyals d'esperança. En aquella ebullició social, cultural i política, un nen viu en el seu petit gran món, ple de petites coses. El seu barri, el Poble Sec, és el seu univers, on hi tenen cabuda totes les fantasies que algú de la seva edat pugui imaginar.

Fill d'una família humil, el seu pare, cambrer d'ofici, és el contacte amb una altra galàxia plena de personatges famosos, actors i actrius de cinema, gent de la literatura i la política.

El pare és el pal de paller de tota aquesta narració, exemple de tota una generació de persones que varen perdre la guerra, però que mai van sentir-se derrotats. Barrejant copla flamenca i cançons tradicionals catalanes, castellà i català, escudella i plats murcians, Miquel Giménez explica al lector com la catalanitat sorgeix també de la fusió, de la barreja, de l'amor pel país i per la seva gent.

Farem un viatge apassionant entre col·legis rònecs, franquistes, amb pudor a desinfectant, i veure passar les estrelles populars del moment, mentre seiem a taula davant d'uns saborosos plats murcians casolans. I, com si fos el més normal del món, compartirem estovalles amb David Niven.

Benvinguts al Poble Sec.

 

L'autor

Miquel Giménez Gómez. Va néixer a Barcelona l’any 1959. Casat i amb un fill. Guionista de ràdio i televisió, periodista i escriptor. L’any 2000 va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de periodisme.

 

© a contra vent 2008