Carretero. Retrat d'un metge que fa política

El llibre

Gràcies a entrevistes amb amics i col·laboradors propers de Carretero i a desenes d’hores de conversa amb ella, Francesc Orteu, ens endinsa en un dels polítics que marquen l’actualitat del moment. Des del seu pensament polític –dignitat i patriotisme-, fins el seu pas per l’alcaldia de Puigcerdà, el tripartit o Reagrupament.

Un llibre amè, divertit i polític alhora, per al gran públic, d’una actualitat frepant en el convuls món independentista català.

 

L'Autor

Francesc Orteu i Guiu (Lleida, 1963) és llicenciat en filosofia, escriu programes de televisió i ha estat catorze anys articulista del diari Avui.

Ha escrit guions de Pasta gansa, Persones humanes, Les tres bessones, La memòria dels Cargols, Nissaga de poder, L’orella irònica, Malalts de tele o Afers exteriors.

És autor de Dr. Soler: conflictes avançats de la parella, Per què no llegeixo i Economia corporal.

Des de uns anys es dedica a viatjar pel món buscant i entrevistant personatges per fer-los aparèixer a la televisió.

Aquest és el seu primer llibre sobre política.

 

Fragment:

Una persona que el coneix des dels anys 80 descriu el doctor Carretero com un metge de capçalera arquetípic: d’anàlisi ràpid, capaç de processar molta informació en poc temps.
Un metge de capçalera té davant una persona amb un problema a resoldre. És una pràctica que busca només l’obtenció de resultats.
Un catedràtic fa teories, interpreta.
Un advocat argumenta, procedeix.
Un metge resol.

 

© a contra vent 2008