Barçaforismes

El llibre

Joan Guasp és el creador dels barçaforismes. Ha fundat a Consell, la població de Mallorca on viu, el Museu de l'Aforisme, l'únic que hi ha al món dedicat a aquest gènere, que convida a la reflexió amb poques paraules i molta ironia. Aquest llibre, que aborda el fenomen del FC Barcelona d’una manera tan original i inèdita, inclou aforismes com: «El Barça és inconstitucional. És inconstitucional que l’equip dels catalans guanyi sis competicions en una sola temporada» o «Als qui han imposat la seva autoritat amb les armes hi ha gols que els fan més mal que una bala»

Els barçaforismes inclouen un pròleg del professor de filosofia i besnét del fundador del club, Daniel Gamper.

 

L'Autor

Joan Guasp (Consell, 1943) és el creador dels barçaforismes. Aforista, dramaturg, articulista, narrador, poeta i guionista, ha publicat més de cinquanta llibres i ha guanyat una vintena de premis literaris.

El cavall, Aforismes. Fogueró de guspires, Viatge a la fi del món, Les noces de paper d’estrassa, El plaer de tot això i altres plaers minúsculs, Concert de comiat, Irène Némirovsky i Els papagenos són alguns dels seus llibres més celebrats.

 

 

© a contra vent 2008